کبد چرب تحت عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می شود. این اتفاق زمانی روی می دهد که در کبد چربی ایجاد شود. وجود مقادیر اندک چربی در کبد طبیعی است، اما مقدار زیادتر می تواند برای سلامتی مشکل ایجاد کند. کبد دومین ارگان بزرگ بدن است. این بخش به پردازش مواد مغذی حاصل از مواد غذایی و نوشیدنی ها کمک می کند و مواد مضر خون را فیلتر می کند. چربی زیاد کبد می تواند باعث التهاب کبد شود و به نوبه ی خود می تواند به کبد آسیب رسانده و اسکار ایجاد کند. در موارد شدید، این اسکار می تواند نارسایی کبد را در پی داشته باشد.
بروز کبد چرب در شخصی که الکل زیاد مصرف می کند، به عنوان بیماری کبد چرب الکلی (AFLD) شناخته می شود. این بیماری در کسی که الکل زیادی مصرف نمی کند، به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) معروف است. طبق تحقیقات محققان در ژورنال جهانی علوم گوارشی، بیماری کبد چرب غیر الکلی 25 تا 30 درصد از مردم ایالات متحده و اروپا را تحت تأثیر قرار می دهد.
علائم کبد چرب کدامند؟
در بسیاری از موارد کبد چرب با علائم قابل توجهی همراه نیست. اما ممکن است احساس خستگی کرده و یا احساس ناراحتی یا درد در سمت راست بالای شکم داشته باشید. بیماری کبد چرب در برخی از افراد مبتلا عوارضی مانند اسکار کبدی ایجاد می کنند. اسکار کبد به عنوان فیبروز شناخته شده است. فیبروز شدید کبدی به سیروز موسوم است. سیروز ممکن است با بروز علائمی مانند موارد زیر همراه باشد:
- از دست دادن اشتها
- کاهش وزن
- ضعف
- خستگی
- خونریزی از بینی
- خارش پوست
- زردی پوست و چشم
- خوشه های شبکه مانند عروق خونی در زیر پوست
- درد شکم
- تورم شکم
- تورم پاها
- بزرگ شدن پستان در مردان
- گیجی